Skønhedspleje

 

Skønhedspleje

Skønhedspleje er groft sagt forskønnelse af krop, ansigt, hud, hår og negle. Skønhedspleje kan foretages af kosmetologer og på andre skønhedsklinikker. Verden for skønhedspleje udvikler sig hele tiden, og der er konstant nye behandlinger, der popper i udvalgskataloget.   
 

Skønhedspleje er gået fra at være milde og behaglige skønhedsbehandlinger, til at være større eller mindre operationer. Verden for skønhedspleje udvikler sig i takt med udbud og efterspørgsel. Dette skyldes bl.a., at der i dag er mange skønhedsidealer, som vi forsøger at opnå og sammenligne os med. 
 

Der er ingen grænse for, hvad skønhedspleje kan forvandle dig til i dag. Du kan få en række skønhedsbehandlinger, som gør dig tyndere, eller giver dig større bryster. Det helt nye er, at du nu kan få indopereret en sixpack, eller få gjort din numse større. Sådanne behandlinger har fået betegnelsen plastikkirurgi. Disse større operationer kan ikke foretages i Danmark, men det kan være, at det kommer i fremtiden. Det er kun fantasien, der sætter grænser. 

 

Din krop og din velvære hænger sammen 

Din krop og dit velvære hænger mere sammen, end du umiddelbart tror. Hvis dit sind er sundt, er din krop også sund. Derfor er det vigtigt, at du giver dig selv tid til dig. Mange sorterer både krop og velvære samt selvforkælelse og skønhedsbehandlinger fra, enten fordi det er for dyrt, tidskrævende eller ligegyldigt. Faktisk skal du se selvforkælelse, som en investering i din lykkebank.

Det er derfor også vigtigt, at du har det godt i din krop. God selvtillid og selvværd kan være med til, at gøre dig smuk. Læs mere om selvtillid og selværd. 
 

Måske tænker du, at en ansigtsbehandling kun har midlertidig effekt. Det har du delvist ret i. Som sådan har den ansigtsbehandling, som du fik for en måned siden ikke længere en effekt. Dog har tankerne, resultatet og nydelsen af ansigtsbehandlingen en langtidsvarig effekt. At gøre noget godt for sig selv, skaber lykkehormoner i kroppen, hvilket har en langtidseffekt. 
 

Derfor kan det altså godt betale sig at lægge sig på briksen i en time, og få plejet din krop og dit velvære. Lige så vel kan det betale sig, at du inviterer nogle gode venner over på middag, da det også skaber lykkehormoner, og et lykkeligt jeg. Begge ting har den samme lykkeeffekt. 
 

Skønhedsprodukters historie

Verdens første skønhedssalon, Maison de Beauté, blev åbnet i London i 1908, af en polsk-amerikansk kvinde ved navn Helena Rubinstein. Salonen solgte skønhedsprodukter i form af makeup til kvinder. Helena Rubinstein havde en påstand om, at kvinder havde brug for makeup, for at kunne holde deres udseende smukt og ungdommeligt. 
 

Helena Rubinstein blev efter sin åbning af salonen for skønhedsprodukter en af verdens rigeste kvinder. Selv den dag i dag, er der opkaldt produkter efter verdens første skønhedsdronning, Helena Rubinstein.

 

 

Hvis vi skal spole længere tilbage i tiden, er der fundet spor af makeup paletter fra oldtidens Egypten. Makeup paletterne var lavet af okker/gule farvede substanser, der blev brugt som ansigtspudder. Også rester af bly er fundet, som blev brugt som eyeliner. Dengang brugte både mænd og kvinde makeup.
 

Der er også fundet spor af, at egypterne brugte olier og salver som skønhedsprodukter. Olierne og salverne blev brugt som beskyttelse mod solen, men også som duft. Forskere mener, at mange af de ingredienser der blev brugt til makeup dengang, havde en positiv virkning på immunforsvaret. For eksempel kunne bly i eyeliner beskytte mod øjeninfektioner. 

 

Altom-skønhedspleje.dk bruger cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målretning af annoncering. Denne information deles med tredjepart. Hvis du klikker videre på sitet, accepterer du vores brug af cookies og vores generelle vilkår og betingelser (kan læses her).

Om Altom-skønhedspleje.dk