blog_image

Skægvækst | 4 nemme råd til at øge din skægvækst

Læsetid: ca. 6 minutter.

Indhold:

Kan du øge din skægvækst?

Der er ikke noget mere irriterende, end ikke at kunne være med på trenden med et stort lækkert fuldskæg. Så spørgsmålet er, om du kan øge din skægvækst. Svaret er både ja og nej.

Du kan ikke direkte påvirke din skægvækst, men du kan påvirke din krops infrastruktur og vitaminbalance, som indefra kan forbedre dine muligheder på både hud, hår og negle. 

Derfor handler det om at behandle sin krop godt indefra, så den har de bedste redskaber, til at vokse sig stor og behåret. Din hormonbalance bliver også påvirket af din krops sundhed. Dine hormoner har en stor aktie i din skægvækst. 

Her er nogle af de ting du kan gøre, for at øge din skægvækst: 

Søvn og motion

Søvn og motion er ekstremt vigtigt for, at din krop virker optimalt. Det styrker også kroppens kredsløb og stofskifte, som er med til at øge din hårvækst. Søvn og motion er også med til at bekæmpe stress, hvilket ellers kan være skyld i hårtab. Derfor kan det være til din fordel at forhindre at blive stresset, hvis du ønsker øget skægvækst.  

 

Spis sund og varieret

Hele din krop bliver påvirket af, hvad du propper ned i den. Derfor kan den rette kost godt hjælpe dig med at øge skægvæksten. Det er vitaminerne og næringen i kosten, der påvirker hårets vækst. Især råvarer der indeholder vitamin B, C, D og jern. Hvis du ikke får de vitaminer du har behov for, kan det påvirke din skægvækst. 

Derfor er det en god idé at du spiser varieret. Hvis du spiser meget ensidigt, er der stor chance for, at du ikke opnår din optimale vitaminbalance, og symptomerne vil bl.a. være hårtab. Råvarer der er gode for din skægvækst, er fisk, frugt, grøntsager, forskellige former for kød, fuldkorns og mælkeprodukter.

 

Biotin kosttilskud

Biotin forskønner kroppens produktion af keratin, som er det protein håret er lavet af. Biotin får du tilstrækkeligt af igennem din kost. Men hvis du har et ønske om at øge din skægvækst, kan du med fordel indtage biotin som kosttilskud, ved siden af din normale kost. Virkningen af biotin kan variere mellem 90 – 180 dage. 

Der er god grund til at prøve denne metode, da en undersøgelse fra 2015 viser, at biotin har en effekt på hårvækst/skægvækst. Alle testpersoner i undersøgelsen oplevede forandringer i deres hårvækst inden for det givne tidsrum. Biotinkosttilskud har ikke nogen kendte bivirkninger.

Minoxidil

Minoxidil er en skrappere metode til at øge din skægvækst. Minoxidil virker på den måde, at det udvider blodkarrene, så de er lettere modtagelige overfor dine egne hormoner. Det er klinisk bevist at menoxidil stimulerer hårvæksten. Behandlingen med minoxid foregår med daglige behandlinger, og resultater kan ses efter 3-6 måneder.

Ved indtagelse af menoxidil, kan du opleve bivirkninger som hovedpine og udslet. Hvis du får værre bivirkninger, bør du kontakte lægen. Minoxidil kan primært købes online.

Alt i alt handler det bare om at passe på sin krop, så den er rustet til at udføre dens fornemmeste opgave - nemlig at holde dig sund og rask. Ting du i hvert fald ikke skal gøre dig i, hvis du ønsker øget skægvækst, er at proppe din krop med dårlige sager.

Hold dig for guds skyld væk fra stoffer eller andre rusmidler. Det sætter dit immunforsvar i gang med at bekæmpe alle de ”kedelige” ting i din krop, og din skægvækst vil med 100% sikkerhed ikke øges. Dette gælder også indtagelse af for store mængder af alkohol.  

 

Hvorfor har mænd skægvækst?

Grunden til at mænd får skægvækst, er for at signalere sit køn og sin styrke. Mænds skæg har altså ikke nogen funktionel virkning, men er blot en sekundær kønskarakter hos mænd. Sekundære kønskarakterer er til for at vise det modsatte køn, hvilket køn det har med at gøre. 

Skægvæksten kommer i takt med hormonerne under puberteten. Puberteten indtræder på et tidligere tidspunkt i dag, end det gjorde for bare 50 år siden. Derfor får unge også hurtigere de hormoner der skal til for at få skæg. Det hormon der medfører skægvækst, hedder dihydrotestosteron. 

Skægvæksten hos mænd afhænger af hvor meget testatoren kroppen danner, og hvordan du reagerer på det. Hvis du danner meget testosteron, har du nemmere ved at få meget skæg. Din skægvækst afhænger dog også af dine hårsække.

Hvis dine hårsække er letpåvirkelige overfor testosteron, har du også nemmere ved at få skægvækst.

Har skægvækst noget med alder at gøre?

Er du en ung fyr, der undrer sig over, hvorfor du ikke har fået noget skæg endnu? Der er en forklaring. Skæg kommer når din krop begynder at producere testosteron. Mængden af testosteron i kroppen stiger med alderen. Så ja, skægvækst har noget med alderen at gøre, og der er håb forude.

Dit skæg starter med at vokse, når du kommer i puberteten. Skægget stopper igen med at vokse, når du når til 20-årsalderen, hvor din krop mener, at du er veludviklet på den front. Det kan dog godt ske, at din skægvækst kan øges en smule efterfølgende, da det godt kan blive påvirket af andre faktorer som f.eks. kost.

 

Døjer du med manglende skægvækst?

I dag er det meget moderne at have et lækkert fyldigt skæg. Der er heldigvis også rigtig mange mænd med kraftig skægvækst, som kan være med på trenden. Der er dog lige så mange mænd med manglende skægvækst, som kæmper en kamp for at øge sin skægvækst.

Hvis du har manglende skægvækst, kan det være fordi, at du ikke reagerer ”rigtigt” på din krops testosteron. Hvis du er modtagelig overfor dit egent testosteron, vil du have nemt ved at få skægvækst. Hvis du derimod reagerer stærkt imod testosteronet, vil din krop forsøge at udskille det, og du vil have manglende skægvækst. 

Det kan godt betale sig, at kigge på din far, og vurdere hans skæg. Hvis han ikke har et imponerende skæg, kan det være derfor, at du heller ikke har det. Dog er der nogle tricks, til hvordan du kan forsøge at påvirke din skægvækst i den voluminøse retning. 

Vidste du, at skægvækst også findes hos kvinder?

Det er bestemt ikke sjovt at være kvinde, og kæmpe med skægvækst, da skæg forbindes med det maskuline. Skægvækst hos kvinder skyldes overproduktion af testosteron, som kaldes hirsutisme. Alle kvinder danner testosteron, men nogen danner mere end andre.

Testosteronet hos kvinder dannes i binyrerne og i æggestokkene. 

Op mod 10% af alle kvinder døjer med skægvækst. Det lyder måske en smule voldsomt, men det er sandheden. Skægvækst hos kvinder har flere niveauer. Nogen kvinder har meget skægvækst i ansigtet, mens andre blot har små områder. Skægvæksten afhænger af, hvor meget testosteron der dannes, og hvor følsomme hårsækkende er. 

Skægvækst hos kvinder indebærer øget hårvækst på hele kroppen. Det er altså ikke kun i ansigtet, at kvinde kan have øget hårvækst. Derfor vil en kvinde med øget hårvækst også opleve øget hårvækst de lune steder på kroppen. Altså på benene, armene og på ryggen.

No Record Found.
Add a Comment
Navn*
Email*
Vedhæft billede
Kommentar*
Indsæt verifikationskode
Altom-skønhedspleje.dk bruger cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målretning af annoncering. Denne information deles med tredjepart. Hvis du klikker videre på sitet, accepterer du vores brug af cookies og vores generelle vilkår og betingelser (kan læses her).

Om Altom-skønhedspleje.dk