blog_image

Pæn hud | 7 gode råd til en sund og pæn hud

Læsetid: ca. 5 minutter.

Indhold:

Der er mange bud på, hvordan du opnår en pæn hud. Måske er du tilhænger af de værste syndere, uden at vide det. Læs med og se, om du kender hemmelighederne.

Pæn hud er for alle, både mænd og kvinder. Ansigtet er det første, du lægger mærke til hos et menneske. Det er derfor vigtigt, at du plejer din hud, så du virker præsentabel. Der er mange måder at få pæn hud på. Herunder kan du læse om 7 gode råd og spørgsmål, du kan stille dig selv, hvis du ønsker at opnå pænere hud. 

 

1.   Drik vand og få pæn hud

For at på pæn hud kræver det, at du drikker godt med vand. Når din hud er tør, er du formentlig tilbøjelig til at smøre en god body lotion på. Faktisk er det meget bedre, at du drikker en masse vand.

Body lotion er kun en lappeløsning, mens vand løser problemet. En undtagelse er ansigtet. Ansigtet har behov for yderligere beskyttelse, idet det ikke er beskyttet som resten af kroppen.

Vand renser og fugter både krop og hud indefra. Vand forsyner næringsstoffer, og fjerner affaldsstoffer fra cellerne i kroppen. 2/3 af din kropsvæske findes i cellerne. Hvis cellerne ikke får nok væske, fungerer de ikke optimalt. Dette vil føre til at din krop, inklusiv din hud, ikke vil få de næringsstoffer den har behov for, og du vil ikke opnå en pæn hud.

Huden er det største organ, vi har, og består af 70% vand. Hvis du ikke drikker nok vand, vil din hud føles tør og stiv. Så sørg for at drikke masser af vand, hvis du ønsker at få pæn hud. Faktisk anbefales det at drikke ca. 2 liter vand dagligt. 

OBS:  At drikke for meget vand kan give vandforgiftning. Derfor må du ikke drikke mere end ca. 4 liter dagligt.

2.    Hvilken effekt har rygning på min hud?

Her er endnu en god grund til at stoppe med at ryge. Rygning forhindrer dig nemlig i at få pæn hud. Rygning øger risikoen for at få flere rynker. Især de små rynker omkring munden. Grunden til dette er, at nikotinen i cigaretterne beskadiger dine blodkar, og blodet vil have sværere ved at forsyne huden.

Derudover giver røg en kedelig glød og mørke render under øjnene, hvilket skyldes dårlig blodcirkulation. 

 

3.    Sover du nok om natten?

En længere periode med dårlig søvn, kan have indflydelse på, om du har pæn hud eller ej. Dårlig søvn kan give mørke render under øjnene, grålig hud og markerede ansigtstræk. Søvn har stor indflydelse på hudens regenerering. 

Huden regenereres, når du er i REM-søvnen, som er den dybe søvnfase. REM-fasen opnås en gang hver anden time, hvor du befinder dig i den dybe søvn. Det er også i REM-fasen, at din krop reparerer og gendanner sig selv. Hvis ikke du får nok søvn om natten, ældes du hurtigere. Derfor er søvnen rigtig vigtig for hele din krop og sind. Godnat!

4.    Husker du at rense ansigt?

Pæn hud afhænger også af den rette ansigtsrutine. At rense ansigt kan nemlig gøre underværker. Nogen hudtyper har behov for mere pleje end andre. Nogen renser sit ansigt både morgen og aften, mens andre kun renser ansigtet med sæbe, når de er i bad.Hvis du bruger make-up, har din hud behov for mere pleje, da make up udtørrer huden. 

En god rutine som vil passe til fleste, vil være rensning med ansigtsrens/ansigtssæbe 2 gange dagligt. Efter hver rens bør du bruge en skintonic, for at fjerne de overflødige bakterier fra hudens overfade.

Til slut bruges en god ansigtscreme, der passer til din hudtype. En god idé vil være, at finde ud af hvilken hudtype du har, så du kan anskaffe de rigtige produkter. Dette er en nem måde, at få pæn hud på.

Et andet godt tip til dig der bruger make-up, er at vaske dine make-up pensler jævnligt. Det vil din hud takke dig for. Make up pensler er nemlig fyldt med bakterier, og kan medføre urenheder. Make up pensler kan vaskes i almindelig shampoo eller opvaskemiddel. Dette bør gentages en gang om ugen.

5.    Hvilken effekt har UV stråling på min hud?

Pas på solens UV stråler. De er ekstremt hårde mod din hud. De skader solen påfører huden, vil din krop aldrig glemme. Solen gør overhuden tyndere og mere rynket. Huden er opdelt i tre lag:
 

 • Overhuden 
 • Læderhuden som er det mellemste hudlag
 • Underhuden som er det inderste hudlag
   

Det er i overhuden, at rynkernes ses, men det er faktisk i underhuden, at solskaderne sker. Solskader reducerer antallet af fedtceller i underhuden, hvilket er årsagen til den tynde og rynkede hud.

Solens UV stråler kan også give dig pigmentforandringer i ansigtet. Derfor er det vigtigt at huske solcremen. Selvom du ikke befinder dig direkte i solen, bør du alligevel påføre dig en ansigtscreme med faktor 15 i hver morgen.

 

6.    Kan du få pæn hud igennem kost?

Din hud bliver påvirket både udefra og indefra. Hvis du vil have pæn hud, er det derfor en god ide at spise sundt og varieret kost, så din krop bliver boostet med en masse vitaminer og mineraler indefra. Nogle af de råvarer der er gode for din hud er:
 

 • Frugt og bær styrker hudens elasticitet
 • Te reparerer dagligt slid 
 • Fed fisk bekæmper urenheder, og giver klar hud
 • Avokado bekæmper urenheder
 • Nødder modarbejder rynker og urenheder
 • Appelsiner modarbejder rynker, og styrker hudens elasticitet
 • Æg er cellefornyende
   

7.    Du kan få lavet ansigtsbehandlinger

En måde at vedligeholde dit ansigt på er ved at gå til en kosmetolog, og få lavet ansigtsbehandlinger. Formålet med at få lavet ansigtbehandlinger er, at det dybderenser, fjerner døde hudceller og aktiverer hudens celler.

Dette er mere effektivt, end det du selv kan gøre derhjemme.  For at få fuld effekt af ansigtbehandlinger, anbefales det, at få det lavet en ca. hver anden eller tredje måned.  Dette afhænger naturligvis af, hvilke behandlinger du får. 

Der findes et hav af forskellige ansigtbehandlinger. Hvad der passer til dig, afhænger af din huds behov.  

No Record Found.
Add a Comment
Navn*
Email*
Vedhæft billede
Kommentar*
Indsæt verifikationskode
Altom-skønhedspleje.dk bruger cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målretning af annoncering. Denne information deles med tredjepart. Hvis du klikker videre på sitet, accepterer du vores brug af cookies og vores generelle vilkår og betingelser (kan læses her).

Om Altom-skønhedspleje.dk