blog_image

Længere øjenvipper? | Her får du 5 gode råd

Læsetid: ca. 8 minutter.

Indhold:


Længere øjenvipper fremhæver dine øjne, og kan gøre at du ser mere attraktiv ud. Det gør også, at dine øjne ser større ud, hvilket ser uskyldigt ud. Udover at længere øjenvipper ser smukke ud, har de også en real funktion. De har nemlig også den effekt, at de beskytter dine øjne fra snavs. 

Derfor er det ikke kun for skønhedens skyld, at vi har øjenvipper. Hvis du har for korte øjenvipper, vil det kunne gøre, at dine øjne ser små ud. Det gør også, at du vil have nemmere ved at få snavs i øjnene, og det er et problem for mange.

Både ydre faktorer som vejret, og kemikalier kan forkorte dine øjenvipper. Derfor er der vigtigt, at du plejer dine øjenvipper, så de kan leve op til deres formål. 
 

Hvordan får du længere øjenvipper naturligt?

Der er god grund til at forfølge den naturlige vej til længere øjenvipper. For ja, du kan godt få længere øjenvipper naturligt, uden at skulle drage til kemi. Der findes mange naturlige veje til naturligt lange øjenvipper. Selvom længden og mængden af øjenvipper varierer, alt efter hvem du er, vil stort set alle gerne have lange, buede og mærkbare øjenvipper. 

Heldigvis er der lavet mange videnskabelige opdagelser inden for hvordan du, på en naturlig måde, kan få dine øjenvipper længere. Nogle af de naturlige ingredienser du kan afprøve er: 
 

 • Kamillete
 • Grøn te
 • Olivenolie
 • Æggehvider
 • E-vitamin

 

Kamillete

Kamillete kan gøre dine øjenvipper længere. Kamillete er fugtgivende, og reparerer slid på øjenvipperne. Teen bidrager til, at dine øjenvipper holder sig sundere og stærkere. Sådan kan de modstå de ydre faktorer som vejret og make-up. 

Derudover stimulerer kamillete hårsækkene, hvilket kan medføre en sundere hårvækst. Kamilleteen påføres på øjenvipperne med en vatrunddel. Denne rutine skal gentages hver aften i en længere periode, hvis du vil opnå fuld effekt af behandlingen.
 

Grøn te

Også grøn te kan hjælpe dig til naturligt længere vipper, da det er fyldt med flavonoider, vitaminer og mineraler. Grøn te øger øjenvippernes længde, og stimulerer hårvæksten. Så ser øjenvipperne længere og mere fyldige ud. Den grønne te påføres på øjenvipperne med en vatrunddel.

Denne rutine skal også gentages hver aften i en længere periode, hvis du ønsker længere øjenvipper. 

INFO: Flavonoider er en række kemiske stoffer, der er naturligt i f.eks. rødder, teer, frugter, frø og nødder.

Olivenolie

Det er ikke kun te, der har effekt på dine øjenvipper. Olivenolie kan også give dig længere vipper. Grunden til at olivenolie bridrager til længere øjenvipper, er fordi, at det indeholder fedtsyrer og vitamin E. Ligesom med kamilleteen, tilfører olivenolien fugt og vækst til din øjenvipper.

Gentag også denne rutine hver aften i en længere periode, indtil du har fået dit ønskede resultat. 
 

Æggehvider

Æggehvider kan gøre dine øjenvipper længere.  Æggehviderne giver dine øjenvipper en masse protein, som vil bidrage til sundere og mere holdbare øjenvipper. Derudover kan du ved brug af æggehvider reducere tab af øjenvipper, og samtidig gøre dem tykkere. Æggehvide på øjenvipperne skal ses som en kur. 

Når du skal bruge æggehvider for at få længere øjenvipper naturligt, skal du blot proppe en smule æggehvide på din finger. Med fingeren gnider du det forsigtigt på dine øjenvipper, mens du masserer det ind. Lad æggehviden sidde på i ca. 10 minutter og fjern det derefter med vand.

Denne rutine skal du gentage 2-3 gange ugentligt indtil du har opnået dit ønskede resultat.  

E-vitamin

Du kan også bruge E-vitamin olie, til at få længere øjenvipper. E-vitamin er fugtgivende, og reducerer chancen for overdrevet tab af øjenvipper. Derudover har E-vitamin en reparerende effekt, som holder øjenvipperne og hårsækkene stærke. Det øger også produktionen af øjenvipper, så de vil se mere voluminøse ud.

E-vitamin er desuden den mest brugte naturlige ingrediens til at gøre øjenvipperne længere naturligt. 

Når du skal bruge E-vitamin til dine øjenvipper, skal du blot bryde en E-vitaminkapsel, og presse olien ud på en vatrunddel. Gnid derefter vatrundellen ud på dine øjenvipper. Denne behandling skal du gentage hver aften, efter du har fjernet din make-up, hvis du vil opnå længere øjenvipper naturligt. 

For at opnå et godt resultat, bør du gøre dette hver aften i 2 måneder. Efter de to måneder, kan du med fordel bruge e-vitaminkapsler på øjenvipperne 1-2 gange om ugen, for at vedligeholde resultatet.


Hvad er skyld i at dine øjenvipper falder af?

Længere øjenvipper anses for at være meget attraktivt i dag, og derfor kan korte øjenvipper være invaliderende for mange mennesker. Det er der flere grunde til. Men hvordan kan det egentligt være, at nogle personers øjenvipper falder af? 

Der kan være mange grunde til, at du taber dine øjenvipper. En af grundene er forkert kost. Forkert kost kan påvirke din vitaminbalance i kroppen, som kan føre til, at dine øjenvipper falder af. Derimod kan den rigtige kost gøre dine øjenvipper længere. Det kan være et stort problem, hvis dine øjenvipper falder af.

Det kan gå udover din selvtillid og selvværd, men også forhindre øjenvipperne i at leve op til deres oprindelige funktion. 

Hvis dine øjenvipper bliver for korte, kan du ende med at få infektioner i øjnene, pga. snavs og bakterier. Derfor kan der være god grund til, at finde ud af, hvorfor du taber dine øjenvipper, så du ikke ender med infektioner. Når dine øjenvipper falder af, skyldes det sjældent kun én ting. Det er ofte en kombination af forkerte ting, du gør, som medfører tab af øjenvipper.

Du kan b.la. undgå påsætning af falske øjenvipper. Det er ikke selve de falske øjenvipper der gør skade. Det er limen, du bruger, til at sætte dem fast med. Limen udtørrer huden omkring øjnene, og giver øjenvipperne en dårlig base at vokse på. Dertil er falske øjenvipper tunge for de rigtige øjenvipper at bære, hvilken kan resultere i at øjenvipperne bøjer og knækker. 

Du kan med fordel nedsætte dit forbrug af kunstige øjenvipper. De gange du så alligevel vælger at påsætte falske øjenvipper, bør du efterfølgende tilføre en masse fugt. 

En anden grund til, at dine øjenvipper falder af, kan skyldes brugen af for meget make-up. Især make-up af dårlig kvalitet, og vandfast mascara, slider på dine øjenvipper. Det skader både hårsækken og selve øjenvippen. Dine øjenvipper er ikke beregnet til at skulle påføres en masse fremmede stoffer, som der er i make-up. 

Øjenvipper har brug for luft og naturlig pleje, ellers bliver de sprukne og falder af. Derfor er det vigtigt, at du fjerner din make-up inden du falder i søvn. Især hvis du ønsker at gro længere øjenvipper.

Det kan være på grund af stress, at dine øjenvipper falder af. Der findes nemlig en sammenhæng mellem stress og hårtab. Når du først er blevet stresset og dine øjenvipper begynder at falde af, er der ikke andet at gøre, før du er sluppet af med din stress. Derfor kan det være en god idé, at du overvejer, om du er stresset. 

Din vitaminbalance har stor indflydelse på dit hår. Derfor kan din kost være skyld i, at dine øjenvipper falder af. Der er nogle helt specifikke nærringsstoffer, som er vigtige for din vækst af øjenvipper. De næringsstoffer du skal være opmærksom på i din kost er: 

 • Vitamin A, B og E
 • Magnesium og jern
 • Omega 3
 • Proteiner af høj kvalitet
   

Der findes også mange andre naturlige ingredienser, som kan hjælpe dig med at få længere øjenvipper, eller blot at få dem til at blive. 

En vigtigt ting at tilføje når vi taler om øjenvipper der falder af, er pleje af dine øjenvipper. Ligesom du skal pleje dit hår, skal du også pleje dine øjenvipper. Ellers bliver de slidte og kedelige at se på. 

 

Hvad er pleje af øjenvipper?

Med den rette pleje af øjenvipper, kan du opnå sundere og længere øjenvipper. Når du har sunde øjenvipper, er de bedre rustede mod de ydre faktorer, og falder ikke så nemt af. Det hele handler om at passe på dine øjenvipper. Måden du gør det på, er f.eks. ved at fjerne øjenmakeup på den rigtige måde

Dine øjenvipper har godt af at blive renset, ligesom dit hår og din hud. Når du fjerner øjenmakeup er det vigtigt, at du er forsigtig når du gnider. Derfor er det en god idé, at du propper make-up fjerner på en vatrunddel, og presser den ind mod øjet i 15 sekunder.

I de 15 sekunder når øjenmakeuppen at løsne sig fra vippen, og det er nemmere at fjerne. Sådan undgår du også at gnide og slide for meget på øjenvipperne. 

Når du sover, er dine øjenvipper også i fare for slid. Især de yderste øjenvipper har godt af pleje, da de slider op ad puden, hvis du sover på siden. Derfor kan du med fordel beskytte dine vipper om natten med natbriller.  

En anden ting dine øjenvipper har godt af, er fugt. Hvis du bruger make-up, har dine øjenvipper brug for ekstra fugt, da make-up som sagt slider på vipperne og gør dem tørre. Når dine øjenvipper er tørre, har de også nemmere ved at knække.

Du behøver ikke gå ud og købe nogle nye produkter, for at tilføre dine øjenvipper ekstra fugt. Du kan eventuelt bruge resterne af din ansigtscreme.  

 

Hvor hurtigt vokser øjenvipper?

Der er ikke noget konkret svar på, hvor hurtigt øjenvipper vokser. På grund af øjenvippernes vækstcyklus, er det individuelt for hver øjenvippe, hvor hurtigt de vokser. Det estimeres dog, at det tager ca. 4-8 uger, for en øjenvippe at vokse helt ud. 

En god tommelfingerregel er, at alle hår på din krop vokser lige hurtigt, men kan opnå forskellige længder. Selve øjenvipperne stopper med at vokse, når det når en længde, som er bestemt genetisk. Derfor er det bedste svar, at det er individuelt, hvor hurtigt øjenvipper vokser. Det kommer an på personen.

Der er mange muligheder for at få længere øjenvipper på en naturlig måde. Forsøg derfor et eller flere af ovenstående råd, og se om det har virkning på dig. 

user
Sif Mikkelsen February 25, 2020 11:25 am
Så fint blogpost! Jeg må da lige prøve at putte lidt kamillete på vipperne, det lyder i hvertfald super interessant. :)
Add a Comment
Navn*
Email*
Vedhæft billede
Kommentar*
Indsæt verifikationskode
Altom-skønhedspleje.dk bruger cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målretning af annoncering. Denne information deles med tredjepart. Hvis du klikker videre på sitet, accepterer du vores brug af cookies og vores generelle vilkår og betingelser (kan læses her).

Om Altom-skønhedspleje.dk