blog_image

Kokosolie i håret – din vej til et sundere hår!

læsetid: 6 minutter 

Du tror måske, at kokosolien har sin faste plads i køkkenet – men tro om igen! Kokosolien har efter sin mange års eksistens endelig fundet sin lige så faste plads på badeværelset. Langt de fleste mænd og kvinder døjer med de klassiske hårproblemer som skæl, tørt hår eller hovedbund. Kokosolie i håret kan blive dit hårs redning med sine fantastiske egenskaber.

Kokosolien er blevet brugt i over 4000 år til mange forskellige formål. Det er dog først nyligt, at vi har opdaget dens evner inden for skønhedspleje. Kokosolien indeholder en lang række forskellige vitaminer, mineraler og antioxidanter. Derudover er kokosolien blandt de mest fugtgivende olier, som let trænger ind i både hud og hår.

Læs herunder, hvordan kokosolie i håret kommer dig til undsætning!  

Hvordan bruger du kokosolie mod skæl?

Kokosolie mod skæl

Du kender helt sikkert til den klassiske byrde om at have det irriterende hvide drys i håret, bedre kendt som skæl. Hver femte dansker er ramt af skæl. Selvom det er ganske ufarligt er det til gengæld en kæmpe irritation for de fleste.

Skæl kan ramme os alle uanset alder eller køn, men hos de fleste er lidelsen den samme.

Først og fremmest kan skæl føre til en slem kløe og irritation i hovedbunden. I nogle tilfælde bliver generne så store, at de påvirker folk i deres dagligdag. Derudover er der den udseendemæssige irritation. De hvide flager, som drysser ned på skuldre og tøj, kan for mange virke usundt eller usoigneret.

Skæl er en gærsvamp, som øger produktionen af døde hudceller. Det giver de små gullige og hvide flager, som vi kender. Der kan være mange forskellige årsager til, at du pludselig oplever det hvide drys på skulderne.

Hos mange bunder skælproblemerne i enten skæleksem eller kontakteksem. Har du fået én af de to typer eksem på nakken, kan det skyldes øget talgproduktion, hudsvamp i hovedbunden, stylingprodukter eller hårfarvning.  

Selvom de forskellige former for skæl ofte er ganske ufarlige og ikke smitter, ønsker de fleste at komme det til livs hurtigst muligt.

Der findes et hav af forskellige kure mod skæl. Her får du den nemmeste løsning, som både er et mere miljøvenligt alternativ, og ikke gør ondt på pengepungen.

Kokosolien kan muligvis gå hen og blive din mirakelkur på grund af dens naturlige kræfter. Kokosolien indeholder nemlig laurinsyre, som er både bakterie-og svampedræbende.

Når du køber din kokosolie så vær opmærksom på at købe en 100% økologisk og uraffineret en af slagsen. Andre kokosolier kan have tilsætningsstoffer, som din hovedbund ikke bliver glad for samt ødelægger din behandling af skæl. Generelt er en god huskeregel, at den raffinerede kokosolie oftest er den, som anvendes til madlavning og ikke på badeværelset.

Sådan gør du:

 • Alt efter hvor meget skæl du døjer med og hvor tykt dit hår er, bruger du 1-2 spsk. af din kokosolie.

 • Sørg for, at kokosolien ikke er kold og hård. Opvarm den eventuelt let i hænderne for lettere at kunne fordele den i hovedbunden.

 • Massér olien godt rundt i hovedbunden til den er ligeligt fordelt.

 • Lad olien sidde i en times tid og vask derefter håret godt igennem med din fortrukne shampoo.

For at se de bedste resultater, bør du gentage behandlingen hver 14. dag indtil skællet er væk.  

Hvordan bruger du kokosolie som hårkur?

Kokosolie som hårkur

Selvom du ikke døjer med skæl, kan du stadig nyde godt af kokosolie i håret. Du kender måske til fornemmelsen af det tørre, kedelige eller slidte hår. Håret er enten udsat for solens stærke stråler eller kolde temperaturer året rundt. Begge er med til at sætte dit hår på prøve, og kan ende med enten at udtørre eller slide på håret. Her kan kokosolie som hårkur ende med at blive dit hårs redning!

Kokosolien har været under lup hos en gruppe forskere, og den har vist sig at have enestående egenskaber for dit hår.

Du var måske en af dem, som troede, at når hår er dødt og slidt, står det ikke til at redde. Det er kokosolien kommet for at ændre på. Det viser sig, at olien har en fantastisk evne til at trænge ind til det inderste lag af håret og genopbygge dit hårs kerne, med fedt som allerede eksisterer i håret. Her giver kokosolien også en beskyttende effekt i dit hår, da den forbygger tab af proteiner.

Som du nok kan læse, er kokosolien faktisk en af de bedste og billigste hårkur, du kan give dit hår. 

Udover at reparere dit hår, giver olien også dit hår en flot udstråling.

Sådan gør du:

 • Varm en god del af kokosolien op i enten et vandbad eller få sekunder i en mikroovn, så du får en helt flydende masse. Opvarm nok olie, så du har til hele dit hår.

 • Arbejd olien ind i tørt hår. Start med hovedbunden og bevæg dig derefter godt ud i spidserne.

 • Når kokosolien er godt fordelt, samler du håret i en løs knold eller i et håndklæde. Du kan med fordel investere i en engangsbadehætte til formålet.

 • Sov med hårkuren natten over.

 • Næste morgen bruger du din fortrukne shampoo i håret, før du gør det vådt. Det hjælper med at få alt olien ud, så du undgår fedtet hår efterfølgende.

 • Du kan nu vaske håret, som du plejer og opleve dit hår med nyt liv!

Et ekstra lille tip til hverdagen?

Føler du stadig dit hår har brug for ekstra pleje, når det er tørt, kan du med fordel bruge kokosolien som leave-in hårolie! Her skal kun bruges en fingertip olie, som fordels i længder og spidser af håret når det er tørt.

Hvordan bruger du kokosolie til en tør hovedbund?

Kokosolie til tør hovedbund

Selvom du måske ikke døjer med skæl eller tørt hår, kan en tør hovedbund være mindst lige så irriterende. En tør hovedbund kan føre til kløe, rødme og ømhed og i sidste ende sprækker, sår samt hårtab. En masse irritationer som du helt sikkert gerne vil undgå. Oplever du tør hovedbund, kan det skyldes en lang række forskellige faktorer. De mest udbredte er hårfarvning, styling produkter, manglende vitaminer eller dehydrering. Her kan kokosolien til tør hovedbund også være din redning!

Kokosolien er rig på gode og fugtighedsgivende næringsstoffer. Derudover vil olien tilføje de proteiner og fedtsyrer, din tørre hovedbund mangler. Den hjælper altså med at opbygge hovedbundens naturlige fedtlag, som kan holde de overstående problemer af vejen.  

Sådan gør du:

 • Tag en teskefuld kokosolie og opvarm den godt i hænderne til massen er flydende.

 • Fordel olien jævnt i hovedbunden. Sørg for at massere den godt ind i særligt din skilning og hårgrænse for det bedste resultat.

 • Lad nu hårmasken trænge ind i hovedbunden i minimum 30 minutter. Døjer du med en meget tør hovedbund, kan olien sidde i yderligere timer.

 • Skyl olien ud og vask derefter håret med din normale shampoo.

Hårmasken bruges en gang om ugen, til det ønskede resultat er opnået.

Kokosolie i håret er en fantastisk måde at redde dit hår på. Kokosolien er dog ikke det eneste mirakelmiddel, du normalt finder i dit køkkenskab. Er du nysgerrig på, hvordan du kan pleje både hud og hår udelukkende ved hjælp af æblecidereddike? Læs indlægget om hvorfor æblecidereddike er godt for dig!

No Record Found.
Add a Comment
Navn*
Email*
Vedhæft billede
Kommentar*
Indsæt verifikationskode
Altom-skønhedspleje.dk bruger cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målretning af annoncering. Denne information deles med tredjepart. Hvis du klikker videre på sitet, accepterer du vores brug af cookies og vores generelle vilkår og betingelser (kan læses her).

Om Altom-skønhedspleje.dk