blog_image

Æblecidereddike og hud | Hvorfor er det godt for dig?

Læsetid: ca. 7 minutter.

Indhold: 

Hvad er æblecidereddike godt for?

Der er mange ting, som æblecidereddike er godt for. Æblecidereddike har et højt indhold af mineraler, enzymer, pektin og vitaminer, som kroppen bruger til mange gode ting. Æblecidereddike er blevet populært de senere år, da det er blevet bevist, at det har flere gode bidrag til kroppen. Bl.a. har det en naturlig rensende og afgiftende effekt på kroppen.

Noget som æblecidereddike er godt for, er din fordøjelse. Hvis du har problemer med at komme af med din afføring, kan du drikke æblecidereddike før et måltid. Du skal blot blande en spk. æblecidereddike med et glas vand, og drikke det en halv time før du spiser. Det vil gøre, at din mave og dine tarme vil have nemmere ved at nedbryde maden. Æblesyre er god for din tarmflora, da det et antibakterielt og svampedræbende.  

Det kan også hjælpe med at fjerne mavesyre. Æblecidereddike er basedannende, og er med til at holde den rette pH-værdi i maven, så du undgår mavesyre og halsbrænd. Derudover er det med til at berolige maven, og vil have samme effekt som et mildt afføringsmiddel. Det vil være med til at mindske risikoen f.eks. forstoppelse. Når du vil lindre halsbrænd, bør du drikke fortyndet æblecidereddike.  

OBS: hvis du lider af kronisk halsbrænd, må du ikke lindre med æblecidereddike pga. dets surhed. 

Æblecidereddike har god effekt på dit immunforsvar. Det er med til at holde forkølelse og andre milde sygdomme væk. Det skyldes mængden af æblesyre, som bekæmper virus og bakterier. Mange af de vitaminer og mineraler vi får igennem mad, bliver optaget via vores tarme. Da æblesyreren er god for tarmfloraen, hjælper det dig med at indtage alle de gode nærringsstoffer, som dit immunforsvar har behov for. 

Hvis du har dårlig ånde, kan du have gavn af at skylde mund med æblecidereddike. Igen er det på grund af dets bakteriedræbende funktion, som neutraliserer den dårlige lugt. Det eneste du skal gøre er at gurgle med ren æblecidereddike i ca. 30 sekunder. Det er ikke kun i munden, at det fjerner dårlig lugt.

Du kan sagtens bruge opblandet æblecidereddike andre steder, hvor du har tendens til dårlig lugt, som under armene. Det anbefales ikke, at du bruger det omkring de intime steder.

Æblecidereddike kan sætte gang i din forbrænding. Æblecidereddike har nemlig en mild fedtforbrændende effekt, som kan hjælpe dig med at tabe dig. Eddikesyren renser din lever, og er med til at forhindre, at fedt lagrer sig i kroppen. En anden ting som eddikesyren gør, er at det giver dig en følelse af mæthed. 

Æblecidereddike bruges til mange forskellige ting rundt i verden. Det bruges både i madlavning, kulinarisk og i medicin. Det indeholder en masse god næring, som bidrager til hele din krops sundhed og velvære og din skønhedspleje. Derfor kan du med stor fordel bruge æblecidereddike til din madlavning.

Æblecidereddike og uren hud

Æblecidereddike kan godt bekæmpe uren hud, da det er med til at holde den rette pH-værdi i huden. Så ja, det har positiv virkning på uren hud. Det er specifikt æblesyren, som er god mod urenheder i huden, da det er antibakterielt. På grund af den antibakterielle effekt, er det med til at forhindre, at du får akne og andre hudpletter. 

Når du har fedtet eller kombineret hud, har du større chance for at få akne og bumser. Æblesyren indeholder store mængder af syrer, og kan derfor fjerne fedt og naturlige olier i din hud. Derudover afholder det også huden fra at blive smittet med andre former for virus. 

Det holder blodcirkulationen i din hud i gang. Blodcirkulationen er ikke kun med til at holde den rette pH-værdi i huden, men fjerner også døde hudceller. Æblecidereddiken opbygger din huds naturlige kulør, og fjerner urenheder, som kan fremskynde aldring i huden. I og med at syren giver din naturlige kulør tilbage, får det dig også til at se yngre og strammere ud.  

Hvis du skal bruge æblecidereddiken som hudpleje mod urenheder, skal du blot blande en spsk. æblecidereddike med 5 spsk. vand. Påfør blandingen på huden med et stykke vat eller en vatrunddel. Med den blanding kan æblecidereddike bruges til at fjerne uren hud. 

Har æblecidereddike effekt på vorter?

Ja, æblecidereddike har en positiv virkning på vorter. Det er et godt bud på, hvordan du kan fjerne vorter på en helt naturlig måde. Det er blevet et af det mest anvendte naturlige lægemidler, efter at det er kommet ind på markedet for naturmedicin. Syren i æblecidereddiken angriber og desinficerer selve vorten, men fjerner ikke selve HPV-virussen. 

Hvis du ønsker, at denne metode skal have fuld effekt, skal du være tålmodig. Hver aften påfører du æblecidereddiken på en vatrunddel, som du sætter på vorten. Brug enten et plaster eller gaze til at fastgøre vattet på huden, hvor vorten er. Lad det sidde natten over, og gentag hver aften i ca. 10 uger. Derefter skulle du meget gerne kunne se resultater.

Husk: Vask dine fingre før og efter du er i kontakt med vorten. Den smitter!

Vorter har nemt ved at sprede sig. Ikke kun på egen krop, men også til andres, hvis der er hud-mod-hud kontakt. Vorter kan poppe op alle vegne på kroppen, men du ser dem oftest på hænder og fødder. De kommer af HPV, som dækker over enormt mange forskellige typer. Hver af de mange HPV typer, har individuelle virkninger på os.

Dette afhænger af immunforsvaret på den pågældende person, som bliver ramt af HPV. De typer HPV som medfører vorter, er overvejende harmløse. Da det ikke er en  af de voldsomme HVP virus, kan æblecidereddike sagtens have virkning på vorter.  

Æblecidereddike mod skæl

Grunden til at æblecidereddike kan fjerne skæl, er igen på grund af dets antibakterielle effekt. Skæl er overproduktion af døde hudceller i hovedbunden. Eddiken fjerner døde hudceller, og fjerner derfor også skællene. Æblecidereddike har også virkning mod hårtab, da det holder hårsækkene fri for bakterier osv. 

Æblecidereddike mod skæl skal ses som en kur. Du vil ikke kunne se en virkning efter kun en enkelt gang, men nærmere efter 3-5 gange. Hvis du vil forsøge dig med kuren, skal du gøre følgende:
 

1.    Bland vand og æblecidereddike sammen. Det skal blandes halv/halv. 

2.    Påfør væsken i hovedbunden og massér det rundt, indtil det dækker hele hovedbunden. 

3.    Lad det sidde i håret i ca. 3 timer. 

4.    Vask håret grundigt efter behandlingen. 

5.    Gentag processen jævnligt, indtil dine skæl er forsvundet.
 

OBS: Hvis du bruger æblecidereddike mod skæl, skal du huske at købe den økologisk, da det er uden tilsatte konserveringsmidler. 

Æblecidereddike til hudpleje

Der er flere fordele ved at bruge æblecidereddike til din hud. Det er både billigt, naturligt og godt for naturen. Du kan med fordel erstatte mange af dine produkter med eddiken, som alligevel står hjemme i skabet. 

Du kan bruge æblecidereddiken som skintonic. Det har en naturlig syre, som stimulerer huden, og mindsker porerne. Derudover renser det huden for snavs og andre bakterier. Det anbefales, at du ikke vasker dit ansigt med vand efter brugen af æblecidereddiken. Det skyldes, at der er bakterier i vand, som vil mindske effekten af æblecidereddiken.

Det eneste du skal gøre, er at tage en spsk. æblecidereddike og blande sammen med to glas vand. Derefter dypper du en smule vat ned i væsken, og påfører det i dit ansigt. 

Æblecidereddiken kan også bruges til at lindre sår, da det er antiinflamatorisk. Syrerne i æblecidereddiken virker helende for såret, og fjerner bakterier fra området. Det kan godt svie, når du påføre eddiken på såret, men det er helt ufarligt. Du dypper blot en smule vat ned i ren æblecidereddike, og dupper det på såret. 

Du kan finde mange flere naturlige råvarer som æblecidereddike til hudpleje. Du kan eventuelt finde flere tips til hvordan du får en pæn hud her. 

user
Simone Aamann February 14, 2020 11:47 am
Mega godt blogpost! Anede ikke, at man kunne bruge æblecidereddike til så mange forskellige ting! Det skal da helt sikkert prøves på i ansigtet her i weekenden :)
Add a Comment
Navn*
Email*
Vedhæft billede
Kommentar*
Indsæt verifikationskode
Altom-skønhedspleje.dk bruger cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målretning af annoncering. Denne information deles med tredjepart. Hvis du klikker videre på sitet, accepterer du vores brug af cookies og vores generelle vilkår og betingelser (kan læses her).

Om Altom-skønhedspleje.dk